Nieuws | 7 maart 2018

Brain Awareness Week in het Maastricht UMC+

Van 12 tot en met 18 maart vindt wereldwijd de Brain Awareness Week 2018 plaats. Het Hersen+Zenuw Centrum van het Maastricht UMC+ staat hier uitgebreid bij stil met onder meer lezingen en een informatiemarkt over het functioneren van het brein, over hersenaandoeningen, hersenletsel en hersenonderzoek. Tevens is er voor de bezoekers de gelegenheid om - na afloop van de lezingen - het eigen brein te testen en om specialisten te spreken ('meet the expert').

Maandag 12 maart is er van 15:30 uur tot 16:30 uur een programma rond de ziekte van Parkinson. Op dinsdag 13 maart wordt van 15:30 tot 17:30 uur aandacht besteed aan het thema 'beroerte, van acute tot chronische fase'. breinactiviteitOp woensdag 14 maart staat vanaf 15:30 uur 'hersenletsel' centraal met lezingen over oorzaken en gevolgen, behandelingen, de inzet van een app en leren leven met de gevolgen van hersenletsel. Donderdag 15 maart zal in het teken staan van het thema 'body en mind' en zal gaan over psychische aandoeningen waarbij een persoon lichamelijke klachten heeft, waarvoor geen somatische oorzaak (lichamelijke ziekte) gevonden kan worden.

Alle activiteiten in het kader van de Brain Awareness Week vinden plaats op het terras niveau 4 (de open ruimte boven de polihal), centraal in het Maastricht UMC+. Voor het complete programma van Brain Awareness Week in het Maastricht UMC+ zie www.hersenenzenuwcentrum.mumc.nl.

MijnBreincoach-app
De Brain Awareness Week wordt afgesloten met de lancering van de zogenoemde MijnBreincoach-app. Deze digitale tool, ontwikkeld door het Alzheimer Centrum Limburg, is erop gericht om de hersenen gezond en vitaal te houden en zodoende het risico op dementie te verkleinen. De lancering van de tool vindt plaats op zaterdag 17 maart vanaf 11:00 uur in Continium discovery center (Museumplein 2) in Kerkrade. Meer informatie over de MijnBreincoach-app is te vinden via www.mijnbreincoach.eu.