Reumatologie

Over Reumatologie

Binnen de afdeling Reumatologie werken de reumatologen samen met hun team om de beste zorg te leveren aan hun patiënten met reumatologische aandoeningen. Naast het leveren van medische zorg, zijn het opleiden van basisartsen tot reumatoloog, het begeleiden van studenten in opleiding tot basisarts en het doen van wetenschappelijk onderzoek speerpunten van onze afdeling.

De afdeling Reumatologie is gespecialiseerd in aandoeningen die veroorzaakt worden door ontstekingen in het bewegingsapparaat (gewrichten, spieren, pezen) en inwendige organen waarbij het afweersysteem een rol speelt. Daarnaast zien we patiënten met problemen van de botstofwisseling, zoals botontkalking (osteoporose). Veel voorkomende ziektebeelden zijn: Reumatoide Artritis, Artritis Psoriatica, Spondyloartritiden zoals de ziekte van Bechterew en auto- immuunaandoeningen zoals SLE (systemisiche lupus erythematosus).

Op de Brugpoli zijn er spreekuren voor jichtpatiënten en voor patiënten met een botbreuk en verdenking op botontkalking.

Tevens vinden er multidisciplinaire spreekuren plaats met de dermatoloog, de kinderarts en het handenteam in het MUMC+ en nemen we deel aan het project Blauwe Zorg waarbij wij als reumatoloog in de eerste lijn, Stadspoli, (locatie Scharn) patiënten met eenvoudige reumatologische problemen zien.

Heeft u vragen over uw behandeling of uw reumatologische aandoening? Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 043 387 52 77. U kunt uw boodschap inspreken. Vermeld altijd duidelijk uw naam en telefoonnummer. Ook kunt u een e-mail sturen. U kunt binnen 2 werkdagen een reactie verwachten.

 

Wat vindt u van deze pagina?