Jef Verbeek

Specialisten

Dr. J. Verbeek

Maag-, Darm- en Leverarts

Aandachtsgebieden

  • Lever- en galwegaandoeningen (algemene hepatologie)
  • NAFLD (leververvetting in kader van het metabole syndroom) en alcohol-gerelateerde leverziekte
  • Cirrose en bijhorende complicaties zoals hepatocellulair carcinoom (primaire leverkanker)
  • Auto-immuun leverziekten (auto-immuunhepatitis, primair biliaire cholangitis (PBC) en primair scleroserende cholangitis (PSC))
  • Levertransplantaties in samenwerking met Klinikum Aachen, Duitsland

Contact

 Telefoon: 043-3875100
 

Curriculum Vitae

Dr. Jef Verbeek heeft zijn opleiding tot Maag-Darm-Leverarts genoten aan de Universitaire Ziekenhuizen Leuven in België. In 2015 behaalde hij zijn doctoraat in de Hepatologie aan de KU Leuven met als onderwerp leververvetting in kader van het metabole syndroom (PhD titel: Dietary, pharmacological and surgical modulation of mitochondrial function in a novel mouse model with non-alcoholic steatohepatitis). Tijdens deze onderzoeksperiode werkte hij voor een jaar in the Laboratory of Integrative Systems Physiology (LISP) aan de Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne (EPFL) in Zwitserland. Tijdens zijn opleiding ontving Dr. Verbeek 9 verschillende prijzen en grants. Na een honorary fellowship in het gerenommeerde Sheila Sherlock Liver Centre in het Royal Free Hospital te Londen is hij sinds november 2016 werkzaam als MDL-arts in het MUMC. 

Dr. Verbeek legt zich voornamelijk toe op de leverziekten. De zorg voor de leverpatienten is thematisch georganiseerd in het MUMC met aparte spreekuren voor algemene hepatologie, levertransplantatie, alcohol-gerelateerde leverziekte, virale hepatitis en hepatocellulair carcinoom.  Op deze manier kan zorg op maat worden geleverd en makkelijk worden gekoppeld aan wetenschappelijk onderzoek. Dit met als uiteindelijke doel de kwaliteit van zorg voor de patient continu te verbeteren. Dr. Verbeek is lid van de Nederlandse Vereniging voor Hepatologie (NVH), Belgian Association for the Study of the Liver (BASL) en de European Association for the Study of the Liver (EASL).